Over ons

Zorgboerderij de Vonk bestaat sinds mei 2006 en sinds 2016 is de juridische vorm veranderd van een eenmanszaak naar een vennootschap onder firma (vof). 

Riemer Bosma (1955) en Dingena Groenwold (1959), zijn jaren werkzaam in de gezondheidszorg en sociale sector. Dankzij hun uitgebreide ervaring kunnen zij cliënten begeleiden die niet terecht kunnen op andere zorgboerderijen.

Dingena Groenwold heeft twee jaar gewerkt in een jeugdcentrum te Musselkanaal en Borger. Daarna heeft ze in Appelscha in het toenmalige "Beatrixoord” gewerkt als ziekenverzorgende op een afdeling psychogeriatrie. De laatste jaren werkt ze met verstandelijk gehandicapten, die intensieve begeleiding behoeven (Talant).
Dingena is veel bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van creatieve activiteiten voor en met de cliënten.

Riemer Bosma heeft veel ervaring in het werken met diverse doelgroepen.
Hij begon als bejaardenverzorger in verzorgingshuis "De Warrenhove” te Drachten (9 jaar). Daarna heeft hij negen jaar gewerkt als sociotherapeut in het psychogeriatrisch verpleeghuis "Nieuw Toutenburg” te Noordbergum. Ook heeft hij 5 jaar gewerkt als groepsleider bij Talant op diverse afdelingen en sociowoningen.
Vervolgens heeft hij ervaring opgedaan als maatschappelijk werker bij Nidos. Bij deze instelling was hij verantwoordelijk voor de begeleiding van alleenstaande minderjarige asielzoekers.

Tijdens zijn studie tot maatschappelijk werker liep hij stage in verpleeghuis "Bornia Herne” te Leeuwarden. Hij werkte op de afdelingen revalidatie en somatiek. Ook was hij in deze periode werkzaam bij het PIOL (Project Intensieve Ouderenzorg Leeuwarden).

Sinds juli 2016 is ons team versterkt door Marthilde van den Akker. Na het behalen van haar Verzorgende-IG en SPW-4 diploma is Marthilde een aantal jaren woonzaam in Canada geweest waar ze o.a. heeft gewerkt in de gehandicapten zorg (Skills) en de bejaardenzorg (Emmanuel Home). Terug in Nederland is ze 7 jaar werkzaam geweest als Zorgbegeleider op 'de Terp', opvang voor dak- en thuislozen. Daarna is ze twee jaar werkzaam geweest als Verzorgende IG in verzorgingshuis 'de Wiken'. 

Dingena, Riemer en Marthilde zijn allen in het bezit van een BHV (Bedrijf HulpVerlening) certificaat.

Bij Zorgboerderij de Vonk werken ook een aantal vaste vrijwilligers. Voor ons zijn deze onmisbaar!

Daarnaast zijn we in het bezit van het landelijk keurmerk Landbouw en Zorg. In de bedrijfsvoering wordt rekening gehouden met de noodzakelijke veiligheidsaspecten.

Locatie

Zorgboerderij "De Vonk” (grondoppervlakte 8840 m2) ligt in het Friese Boornbergum (2 kilometer ten zuidwesten van Drachten), in een landelijke en rustieke omgeving. Men kijkt  uit over een prachtig agrarisch beekdal naar de bossen van Beetsterzwaag. Op plusminus 5 kilometer ligt het mooie vaarwater en zwemgelegenheid Smalle Ee. Op 10 minuten loopafstand is men in de bossen van Beetsterzwaag. Vanuit "De Vonk” zijn er prachtige fietsroutes door bos en weidse natuur.

Jaarrekening

Download hier onze jaarrekening.