Werk- en Dagbesteding

Werkzaamheden en dagbesteding  zijn variabel. Er wordt kleinvee verzorgd, maar ook worden eenvoudige tuinmeubels gemaakt. Verder worden er diverse meubels gerenoveerd. 

In de zomer vergt de groentetuin en het onderhoud aan de vlindertuin de nodige energie. De deelnemers op "De Vonk" helpen mee met het onderhoud van de gebouwen die zij gebruiken.

Op verzoek kunnen er werkzaamheden in het dorp Boornbergum worden verricht. Dit bijvoorbeeld voor ouderen of voor zieken. Verdere informatie inzake werk en dagbestedingsarrangementen kunnen worden opgevraagd.

Sinds 2015 is Zorgboerderij de Vonk in het bezit van het certificaat "De Wâldpyk". De Wâldpyk streeft er naar om Friese streekproducten in stand te houden, te denken valt aan o.a. 'reade krobbe' en wâldbeantsjes.

Ook is er ruimte om creatieve activiteiten te doen, zoals het werken met mozaïek, schilderen, tekenen etc..

Benieuwd naar dagopvang/begeleiding op De Vonk? Bel gerust en vraag of er nog ruimte is! 

Ervaringen "De Vonk"


Ik werk sinds december 2007 op de zorgboerderij. Het bevalt me prima. Ik werkte eerst in verpleeghuis "Bertilla" te Drachten, dit beviel me op het laatst niet meer. Ik werd veel met de dood geconfronteerd. Ik kreeg last van hyperventilatie. Nu heb ik daar nog wel last van, maar door het werk op de zorgboerderij kan ik het wat vergeten. Als ik naar Drachten ga op de fiets heb ik er nog wel last van. Ik hoop dat het beter mag worden.
Ik vind dat de zorgboerderij ons helpt bij onze psychische klachten. Ik wil wel doorgaan met het werk. Ik voel me stukken beter dan eerst.

Alie


Het werken op "de Vonk" geeft mij veel structuur. We beginnen om negen uur en we zijn om vier uur klaar met het werk. Het mooiste werk op de boerderij vind ik het onderhoud van de gebouwen. Bijvoorbeeld: schilderen onderkomens kleinvee, opknappen oude meubels etc.. Dit werk geeft mij voldoening. Mijn baas, Riemer, zie ik niet alleen als baas, maar ik zie hem ook als collega. Ik kan goed met hem opschieten, ik denk dat dit wederzijds is.

Frans